Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ve Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği (SEGM) iş birliği ile “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektöründe Sürdürülebilirlik Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, sürdürülebilirliğe giriş kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme eğitiminin yanı sıra ödeme ve elektronik para kuruluşları temsilcilerinin etkin bir şekilde katıldığı “ortak akıl” toplantısıyla sektörün Eylem Planı konusunda önemli fikirler ortaya kondu.
Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ve Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği (SEGM) iş birliği ile “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektöründe Sürdürülebilirlik Çalıştayı” yaptı. TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, SEGM Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Çabuk ve ödeme ve elektronik para kuruluşları sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Çalıştay kapsamında panel, eğitim ve “ortak akıl-yuvarlak masa” toplantıları ile sürdürülebilirlik konusu bütün boyutlarıyla ele alındı.
Çalıştay’ın Raporu Sektörümüze Yön Verecek
Çalıştay’ın açılış konuşmasında TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin sözlerine “Sürdürülebilirlik, sadece çevresel boyutuyla değil, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla da toplumumuzun geleceği için hayati öneme sahip. Ödeme ve elektronik para kuruluşları sektörü olarak, bu üçlü sütun üzerine inşa edilen sürdürülebilir bir gelecek yaratma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu çalıştayımızın amacı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden hangilerini sektör olarak odağımıza alacağımızı belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için hangi eylem ve aksiyon planlarını hayata geçirebileceğimizi tespit etmek.” diyerek başladı. Çalıştay sonunda bir rapor ortaya çıkacağını ve bu raporun sektör için önemli bir kaynak olacağını ifade eden Bilgetekin, sözlerini “Hep birlikte, sürdürülebilir bir geleceğe yönelik somut adımlar atacak, eylem ve aksiyon planlarını oluşturacak ve bu planları hayata geçirecek güce sahibiz. Bu çalıştay, sektörümüz için bir dönüm noktası olacak ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru attığımız güçlü adımların başlangıcı olacaktır.” diyerek sonlandırdı.
Finans sektörü “dönüştürücü” güce sahip
Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Çabuk da “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektörü Sürdürülebilirlik Çalıştayı”ı açılışında yaptığı konuşmada, iklim krizi başta olmak üzere küresel anlamda yaşanan çevresel, sosyal ve ekonomik sorunlara dikkat çekerek, henüz başlangıç düzeyinde de olsa sürdürülebilirlik konusunun şirketlerin gündemine girdiğini söyledi.
Finans sektörünün sunduğu ürün ve hizmetlerle tüm endüstrileri ve toplumun tüm kesimlerini sürdürülebilir geleceğin tasarlanmasında “dönüştürücü” bir güce sahip olduğunu vurgulayan Çabuk, “Bu dönüştürücü gücün öncüleri ise ödeme ve elektronik para kuruluşları gibi fintekler olacaktır” dedi. Finansal kapsayıcılık vizyonu ile hareket eden ve ödeme ve elektronik para sektörünün çatı kuruluşu olan TÖDEB’in gelişimi, sürdürülebilir finansal ekosistemin oluşturulmasına yönelik çalışmalarıyla sektör ve tüm finansal sisteme ışık tutacağına inandığını vurgulayan Çabuk, TÖDEB ve SEGM iş birliği ile gerçekleştirilen “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektörü Sürdürülebilirlik Çalıştayı”nın da bu anlamda atılan etkili bir adım olduğunun altını çizdi. Çabuk, SEGM olarak da iş dünyasının ihtiyaç duyabileceği sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen gelişim alanlarında paydaş olarak değer üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planı hazırlanıyor
Açılış konuşmalarının ardından “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Sektöründe Kadın” paneli gerçekleştirildi. TÖDEB Yönetim Kurulu Üyesi Emel Arseven’in moderatörlüğünü yaptığı panelde TÖDEB Denetleme Kurulu Üyesi Derya Ekemen Fidan, TOKEN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Hande Sarıdal ve İşte Pay Ödeme Kuruluşu A.Ş. Genel Müdürü Seher Öğrenci konuşmacı olarak yer aldı. Panel katılımcıları sürdürülebilir finans ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için “cinsiyet eşitliğinin” temel prensip olarak yaşama geçirilmesi gerektiği yönünde görüş ve düşüncelerini ortaya koydu. Panelin ardından konuk konuşmacı Doçent Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu ve İletişim Danışmanı Kenan Şanlı tarafından, sektör temsilcilerine yönelik sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir iletişim konularında dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri tüm yönleriyle içeren bilgilendirmeler yapıldı. Çalıştay kapsamında öğleden sonra ise SEGM tarafından sektör temsilcilerinin katıldığı “Görevlendirme, Öğrenme, Kültür, Bilişim, Girişimcilik, Planlama, Konumlandırma ve Çevre” temaları doğrultusunda 8 “yuvarlak masa” toplantısı gerçekleştirildi. Ödeme ve Elektronik para Kuruluşları temsilcilerinin etkin bir şekilde katıldığı “yuvarlak masa- ortak akıl” toplantısında sektörün ‘Eylem Planı’ konusunda önemli fikirler ortaya kondu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
31 Aralık 2024SPOR
31 Aralık 2024GÜNDEM
31 Aralık 2024SPOR
31 Aralık 2024SPOR
31 Aralık 2024GÜNDEM
31 Aralık 2024GÜNDEM
31 Aralık 2024